Geschiedenis Taekwon-Do Academie Utrecht

Geschiedenis van Taekwon-Do Academie Utrecht (TAU)

Als Rijks erkend hoofdleraar geeft Hennie Thijssen sinds 1983 in de regio Utrecht (Houten en het tegenwoordige Utrechtse Heuvelrug) diverse lessen op gebied van Taekwon-Do, weerbaarheid, veiligheid en persoonlijke effectiviteit.

In 2001 richtte Hennie Thijssen (toen 4e dan) de Thijssen Taekwon-Do Academie op en in september van dat jaar werd de eerste Taekwon-Do training in Houten verzorgd in sporthal ‘De Lobben’ onder die naam.

Na vele jaren lesgeven besluit Hennie Thijssen begin 2016 om een samenwerkingsverband aan te gaan met de Taekwon-Do Academie Gelderland (TAG). Sommige leraren en assistent-leraren van de TTA trainen al vanaf 2010 bij de TAG om hun kennis en kunde op het gebied van Taekwon-Do uit te breiden en te leren van diverse docenten. In september van 2016 is het samenwerkingsverband een feit en valt de Thijssen Taekwon-Do Academie onder de Taekwon-Do Academie Geldeland.

Vanaf 1 september 2016 heeft Hennie Thijssen de school overgedragen het huidige aanspreekpunt voor de school is Gregory Bekkers.

Vanaf 1 september 2018 is de club verder gegaan onder de nieuwe naam: Taekwon-Do Academie Utrecht.