Dominic Matthews

Dominic Matthews is geboren op 11 augustus 1982 in Almelo.
Dominic is (Nederlands) erkend assistent-leraar en heeft de 1e dan in Taekwon-Do. In het dagelijks leven werkt hij als opticien.

In 1993 is Dominic van Almelo naar Houten verhuisd. Een jaar later (in 1994), op 12 jarige leeftijd, is hij begonnen met Taekwon-do. Dit deed hij bij Taekyon Houten onder leiding van Sabum Hennie Thijssen. Hij heeft diverse wedstrijden gedaan en prijzen gewonnen op de onderdelen tuls en sparring. Na vijf jaar is Dominic gestopt bij deze vereniging, hij had toen de rode band.

In 2001 is Sabum Hennie een eigen Taekwon-Do Academie gestart. Op het moment dat Dominic hier van hoorde heeft hij direct contact gezocht en sinds oktober 2001 traint Dominic bij de TTA (Thijssen Taekwon-Do Academie), met het doel om toch te gaan voor zijn 1e dan. In 2007/2008 heeft Dominic ook de assistent-leraar opleiding gevolgd bij de Nederlandse bond, toen nog de NTA.

In januari 2010 is de TTA in zijn geheel overgestapt van Nederlandse bond, van NTA naar de ITF Royal Dutch en op 24 april 2010 was Dominic bij de 1e groep van kandidaten die voor hun 1e dan op gingen bij de Nederlandse Bond ITF Royal Dutch. Op het moment dat hij geslaagd was, was hij ook meteen officieel (Nederlands) erkend assistent-leraar. Men kan namelijk eerder de opleiding volgen en daarnaast assisteren, echter wordt je diploma pas erkend indien je in het bezit bent van de 1e dan.

Inmiddels is Dominic hard aan het trainen voor zijn 2e dan en assisteert hij op de club TAU (Taekwon-Do Academie Utrecht).

Taekwon-Do heeft zowel in zijn privé-leven als op zijn werk veel voor hem betekend en dan met name op het gebied van hoe om te gaan met mensen en situaties. In drukke momenten is het vooral handig als je de rust kunt pakken en bewaren. Een ander voordeel van deze sport is het doorzettingsvermogen wat altijd tijdens een training aan bod komt. Ook buiten Taekwon-Do om bepaal je bepaalde doelen die je wilt nastreven en ga je ervoor en houd je vol op de momenten dat het lastiger wordt of wanneer je een stap terug moet doen. Niet opgeven dus, is zijn advies. Wat ook belangrijk is, is dat je lichaam en geest fit zijn, waardoor je vaak positief naar situaties, gebeurtenissen, kijkt of soms anders er tegen aan kijkt (out-of-the-box).